نشر توسط:admin درباره : پرسش و پاسخ , سیاسی , Views 144 تاریخ : نظرات (0)
بايدن ميگويد تحريم اصلاحطلبان ترجمه ميکنند گشايش اقتصادي!
توني بلينکن، مشاور سياست خارجي جو بايدن و گزينه احتمالي وزارت امور خارجه در مصاحبه با شبکه سيبياس گفت: «اگر بايدن به قدرت برسد و اگر ايران به اجراي کامل تعهداتش بازگردد، آمريکا هم چنين خواهد کرد. اما ما از آن (برجام) به عنوان يک سکو استفاده خواهيم کرد، با متحدان و شرکاي خود همکاري خواهيم کرد تا آن را تقويت و بلندمدتتر کنيم.
به اين ترتيب زمينه بهتري براي «فشار جمعي» عليه ساير فعاليتهاي بيثباتکننده ايران فراهم ميشود و اطمينان حاصل ميشود که وقتي بحث اين فعاليتها به ميان آمد، اين ايران است که منزوي ميشود، نه آمريکا». مشاور بايدن صراحتاً از تشديد فشار عليه ايران به منظور دائمي کردن محدوديتهاي هستهاي کشورمان و تعميم خسارت محض برجام به ديگر حوزهها از جمله توان موشکي و قدرت منطقهاي ايران سخن گفته است.
همصدايي مشاور بايدن با ترامپ و پمپئو اين اظهارنظر دقيقا تکرار اظهارات ضدايراني ترامپ و پمپئو است. مقامات ارشد دولت ترامپ بارها تاکيد کرده بودند که بايد محدوديتهاي برجامي ايران دائمي شده و برجام موشکي و منطقهاي نيز به آن اضافه شود.
با اين وجود، رسانههاي زنجيرهاي با ذوقزدگي به استقبال اظهارات مشاور سياست خارجي بايدن رفته وليکن به دليل بيصداقتي با مردم، اظهارات وي را تحريف و سانسور کردند. رسانههاي مدعي اصلاحات با اشاره به اظهارات بلينکن نوشتند: «نامزد وزارت خارجه دولت بايدن: از بازگشت به برجام حمايت ميکنم»! اين رسانهها تاکيد مشاور بايدن مبني بر تشديد فشار عليه ايران و همصدايي وي با ترامپ و پمپئو را سانسور کردند.
رسانههاي زنجيرهاي در هفتهها و روزهاي اخير اينگونه القاء کردهاند که گويا طرف آمريکايي براي لغو تحريمهاي ايران، بيتاب و بيقرار است وليکن در داخل کشور منتقدان دولت در لغو تحريمها ممانعت ايجاد ميکنند!
برخلاف اين فضاسازي دروغين، دموکراتها و جمهوريخواهان، در مسئله ايران کاملا وحدت استراتژيک داشته و در پي آن هستند تا همزمان با گره زدن اقتصاد ايران به نقطههاي خيالي، خسارت محض برجام را به ديگر مولفههاي قدرت کشورمان- توان موشکي و قدرت منطقهاي و...- نيز تعميم دهند.
تروئيکاي اروپا نيز در مسئله ايران کاملا با آمريکا- جمهوريخواهان و دموکراتها- هماهنگ است. در همين رابطه در روزهاي گذشته، سه کشور اروپايي در بيانيهاي ضدايراني خطاب به شوراي حکام، ايران را مقصر نقض برجام اعلام کرده است!
اعضاي اروپايي برجام در اين بيانيه مدعي شدهاند که عليرغم تلاشهاي مبتني بر «حسن نيت» آنها، ايران اقدامات متعددي در نقض اين توافق انجام داده است! سه کشور اروپايي در ادامه با خط و نشان کشيدن عليه ايران مدعي شدهاند: «اکنون اهميت حياتي دارد که ايران به سرعت اقداماتش را به عقب برگردانده و به پايبندي کامل برجام برگردد».
بايدن تحريمها را رها نميکند تحريم عليه ديگر کشورها، ابزار قدرت آمريکا براي زورگويي و غارتگري است. بنابراين چه يک دموکرات در کاخ سفيد باشد و چه يک جمهوريخواه، هيچگاه بر سر ابزار قدرت خود معامله نميکند. لغو تحريمها براي طرف آمريکايي صرفا به عنوان «وعده نسيه» براي ستاندن مولفههاي قدرت طرف مقابل کاربرد دارد.
در همين رابطه «ان بيسي» در گزارشي نوشت: «بايدن به يکباره تحريمهاي ايران را تعليق نخواهد کرد... بسياري از تحريمهايي که ترامپ اعمال کرده به فعاليتهاي هستهاي ايران ارتباطي ندارد، بلکه به موشکهاي بالستيک، مسائل حقوقبشر و حمايت از متحدان منطقهاي ايران از جمله حزبالله و حماس مربوط است».
در روزهاي گذشته، اليوت آبرامز، نماينده ويژه دولت آمريکا در امور ايران در مصاحبه با الشرقالاوسط گفت: «بازگشت به برجام پيچيده است و به آساني فشار دادن يک کليد برق(استعاره از ساده بودن) نيست».
آبرامز افزود:«متحدان اروپايي ما ممکن است تمايل داشته باشند ما به برجام برگرديم، ولي آنها خودشان هم ميخواهند از اين توافق فراتر بروند. روشن است که آنها هم خواستار رسيدگي به برنامه موشکي ايران، يا صادرات تروريسم توسط ايران هستند و آنها هم ميخواهند بندهاي زوالپذير برجام براي سالهاي بيشتري تمديد شوند».
جريان تحريف مشغول کار است! در هفتههاي گذشته جو بايدن با انتقاد از رويکرد ترامپ در مواجهه با ايران تاکيد کرد که روشهاي هوشمندانهتري براي فشار عليه ايران وجود دارد.
جو بايدن و نزديکان وي صراحتا از استمرار تحريمها و تشديد فشار عليه ايران سخن ميگويند، اما در اينسو جريان تحريف، تحريم و فشار عليه مردم ايران را گشايش اقتصادي جاميزند!
رسانههاي مدعي اصلاحات در ماهها و هفتههاي اخير با تيترهايي از قبيل «فرصت لغو تحريمها»، «چراغ سبز کنگره آمريکا براي کاهش تحريمهاي ايران»، «روياي ايراني آبان 99»، «اوباماي دوم»، «اميد به ايران بازگشت»، «فرصت ظريف براي ايران» و...اينگونه القاء ميکند که گشايش عظيم اقتصادي در پيش است.
اين طيف در سال 94 نيز دقيقا با همين رويکرد و با انتشار تيترهايي از جمله «فروپاشي تحريم»، «تحريمها به تاريخ پيوست»، «صبح بدون تحريم»، «خلاص شديم، سلام بر ايران بيتحريم»، «تحريم تمام شد»، «پيروزي تدبير بر تحريم»، «تحريمها هم رفت»، «اينک بدون تحريم»، «سپيده دميد»، «توافقات گسترده سياسي و اقتصادي با لغو تحريمها»، «سد تحريم شکست»، «برچيده شدن ظريف تحريمها»، «مجوز فروش بوئينگ به ايران؛ اوباما دستور مستقيم داد» و... اينطور القاء کردند که اولا ريشه تمامي مشکلات کشور فقط تحريمهاست و ثانيا بهواسطه برجام تمامي تحريمها به تاريخ خواهد پيوست. در ادامه، دولتمردان و فعالين مدعي اصلاحات تمام امور کشور و حتي آب خوردن مردم را به توافق گره زده و مدعي شدند که به واسطه اجراي توافق، فتحالفتوحي عظيم رخ خواهد داد. براي نمونه، روحاني - 23 تير 94 - گفت: «به ملت شريف ايران اعلام ميکنم که طبق اين توافق (برجام)، در روز اجراي توافق (ديماه 94) تمامي تحريمها، حتي تحريمهاي تسليحاتي، موشکي هم بهصورتي که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد. تمام تحريمهاي اقتصادي شامل مالي، بانکي، بيمه، حملونقل، پتروشيمي و فلزات گرانبها بهطور کامل لغو خواهد شد و نه تعليق».
در يک نمونه ديگر، محمدجواد ظريف وزير امور خارجه- شهريور 94 در کميسيون برجام- گفت: «کل تحريمهاي اقتصادي، مالي و پولي اتحاديه اروپا، کل تحريمهاي ايالات متحده که بر شخصيتهاي غيرآمريکايي اعمال ميشود از روز اجرا لغو خواهد شد، علاوه بر آن تحريم 35 ساله هواپيمايي نيز لغو ميشود». ظريف پيش از آن - فروردين 94 - در بيانيهاي مشترک با فدريکا موگريني تأکيد کرده بود: «تمام تحريمها لغو خواهد شد».
روحاني- 27 دي 94 - در نشست خبري خود در محل سالن اجلاس سران گفت: «تعهدي که امروز آمريکا در رابطه با برجام به ما داده، تعهد دولت آمريکاست، نه اين دولت و آن دولت. اين تعهدات استمرار پيدا ميکند و فرقي ندارد که چه دولتي در آمريکا بر سر کار بيايد، هر دولتي که باشد به اين چارچوب متعهد است».
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه نيز تابستان 94 در اظهارنظري مشابه گفت: «آمريکا نميتواند از برجام خارج شود».
صادق زيباکلام فعال سياسي مدعي اصلاحات نيز- دي 94 - در زمان رويکار بودن دولت اوباما گفته بود: «مردم آمريکا نميگذارند رئيسجمهور بعديشان برجام را تحتالشعاع قرار دهد» و «ترامپ به برجام وفادار خواهد ماند».
اما در ادامه، برجام هم در دولت اوباما و هم دولت ترامپ بارها و بارها لگدمال شد و طرف آمريکايي و اروپايي به هيچ عنوان به تعهدات برجامي خود عمل نکرد.
نکته قابل توجه اينجاست که همان طيفي که در سال 94 تمام امور کشور و حتي آب خوردن مردم را به برجام گره زد و وعده فتحالفتوح اقتصادي را مطرح کرد، در سالهاي بعد با توهين به شعور مردم مدعي شد «هدف از برجام اصلا اقتصادي نبود».
کارنامه بايدن در دولت اوباما رسانههاي زنجيرهاي بهگونهاي القاء ميکنند که گويي بايدن تاکنون در هيچ دولتي در آمريکا حضور نداشته و حضورش در کاخ سفيد، نويد روزهاي خوش براي ايران است. اين ذوق زدگي کودکانه و حقارتآميز در حالي است که جو بايدن، پيش از اين معاون اول دولت اوباما بوده است. همان دولتي که آنقدر در توافق هستهاي عهدشکني کرد که دولتمردان صراحتا اذعان کردند که دولت اوباما برجام را به صورت فاحش نقض کرده است.
ترامپِ جمهوريخواه و اوباماي دموکرات رفتاري کاملاً مشابه با برجام داشتند. هر دو، قانون وضعيت اضطراري عليه ايران را تمديد کردند. هر دو، قوانين مرتبط با محدوديت ويزا و سختگيري در مهاجرت و سفر را تصويب و گسترش دادند، هر دو قانونهاي گسترده تحريمي (آيسا و کاتسا 2017) را عليه مردم ايران تصويب کردند، هم اوباما و هم ترامپ در روند همکاري بانکهاي خارجي با ايران سنگاندازي کردند، هر دو رئيسجمهور دموکرات و جمهوريخواه آمريکا اموال مردم ايران را بلوکه کردند و...
نشان دادن سراب و تقلا براي تکرار خسارت محض! وعده و وعيدهاي مدعيان اصلاحات درباره گشايشهاي اقتصادي در دولت بايدن، چيزي جز نشان دادن سراب نيست. تجربهاي که پيش از اين در دولت اوباما و در توافق هستهاي شاهد آن بوديم. تجربهاي پرهزينه که در نهايت به «هستهاي رفت، تحريمها ماند» منجر شد.
جريان تحريف به عنوان باني اصلي وضع موجود با توهين و تحقير، توان عظيم جوانان مومن و متخصص ايراني را در حد قرمهسبزي و آبگوشت بزباش تقليل داده و با دادن آدرس غلط، راه گشايش در اقتصاد و پيشرفت را امتيازدادن يکطرفه به آمريکا و تروئيکاي اروپايي جا ميزند.
به عبارت ديگر جريان تحريف، با کوچکنمايي توان داخلي و بزرگنمايي توان دشمن، جوانان و عموم مردم را در داخل مايوس و دشمن را نيز به تشديد فشار ترغيب ميکند. اين رويکرد خسارتبار در نهايت به تيز شدن تيغ تحريمها منجر ميشود.
تحريمها قطعاً قابل علاج است اما علاج آن، عقبنشيني و کوتاه آمدن در مقابل آمريکا نيست زيرا عقبنشيني موجب پيشروي متجاوز ميشود. خواسته امروز آمريکا از ايران، کنار گذاشتن کاملِ صنعت هستهاي، کاهش بسيار شديد توان دفاعي و رها کردن اقتدار منطقهاي است اما پذيرفتن اين خواستهها قطعا موجب عقبنشيني آمريکا نخواهد شد و هيچ عقلي نيز حکم نميکند که براي توقف متجاوز، خواستههاي او را اجابت کنيم.
علاج تحريمها، عقبنشيني و مذاکره با دشمن نيست بلکه علاج واقعي آن، تکيه بر تواناييهاي ملي، وارد کردن جوانان به ميدان و احياي ظرفيتهاي فراوان کشور و در يک کلام عمل به ارکان اقتصاد مقاومتي يعني درونزايي و برونگرايي است.
رهبر معظم انقلاب در بيانيه گام دوم تاکيد کردند: «جوانان عزيز در سراسر کشور بدانند که همه راهحلها در داخل کشور است. اينکه کسي گمان کند که «مشکلات اقتصادي صرفاً ناشي از تحريم است و علّت تحريم هم مقاومت ضداستکباري و تسليم نشدن در برابر دشمن است؛ پس راهحل، زانو زدن در برابر دشمن و بوسه زدن بر پنجه گرگ است» خطايي نابخشودني است. اين تحليل سراپا غلط، هرچند گاه از زبان و قلم برخي غفلتزدگان داخلي صادر ميشود، امّا منشأ آن، کانونهاي فکر و توطئه خارجي است که با صد زبان به تصميمسازان و تصميمگيران و افکار عمومي داخلي القاء ميشود».
منبع : مصاف
برچسب زده شده با : بايدن می گويد تحريم اصلاح طلبان ترجمه ميکنند گشايش اقتصادی , تحریم , سیاسی ,