نقش لنج دارها در هشت سال دفاع مقدس

https://s30.picofile.com/file/8467258292/%D9%86%D9%82%D8%B4_%D9%84%D9%86%D8%AC_%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7_%D8%AF%D8%B1_%D9%87%D8%B4%D8%AA_%D8%B3%D8%A7%D9%84_%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9_%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3.jpg

در این پست قصد دارم به گوشه ای از فداکاری و نقش لنج دارها در هشت سال دفاع مقدس بپردازم که تا این لحظه کمتر کسی به سراغ این قشم زحمت کش رفته است.ابتدا از کتاب پسرهای ننه عبدالله شروع میکنم, آنجا که در صفحه 147 نویسنده(سعید علامیان) از زبان محمد علی نورانی میگوید : در زمانی که خرمشهر داشت با تمام توان جلو ارتش بعث عراق را میگرفت ((در ابادان حمل و نقل مهمات و نفرات با لنج از چوئبده انجام میشد. چوئبده بندر نبود, محلی بود که لنج ها آنجا پهلو میگرفتند. لنج دارها آن روز ها انصافا" زحمت زیادی متحمل شدند. لنج خودشان را آوردند, بدون مزد و ادعا مردم را جابه جا کردند و در این راه چه صدماتی دیدند))

محمد علی نورانی در خاطراتش میگوید: ((وقتی پدر و مادرم و بقیه خانواده ای میخواستند از آبادان خارج شوند, یکی از همین لنج دارها بدون آنکه پولی بگیرد انها را به ماهشهر برده بود. پس از آن, ارتشی ها دیدند که لنج ها از چه مسیری تردد میکنند, هاورکرافت هایشان را در آن مسیر به کار انداختند.))

در صفحه 147 و در قسمت پاورقی میخوانیم که: ((لنج دارها از گروه هایی هستند که در دوران محاصره آبادان گمنام مانده اند. خدا کند نویسنده ای به نقش آنها بپردازد.))

سرگرد پاسدار حسین دشتی انگالی در این خصوص میگوید : ((در زمان جنگ تحمیلی دشمن راه زمینی را بسته بود، اما از راه دریایی امکان تردد وجود داشت و در همان زمان لنج داران اروندکناری با انتقال مهمات و نیرو‌ها به سمت بهمنشیر باعث غلبه و پیروزی رزمندگان بر دشمن شدند و محاصره حصر آبادان شکسته شد. اهالی اروندکنار در روز‌های نخست جنگ تحمیلی به دفاع همه جانبه از مرز پرداختند.))

نیم نگاهی به شهر چوئبده

شهری در بخش مرکزی شهرستان آبادان در استان خوزستان ایران است. این روستا در تاریخ ۶ آذر ۱۳۸۶ به شهر تبدیل شد.فاصله شهر چوئبده تا شهر آبادان برابر با ۳۵ کیلومتر است.بندر تجاری چوئبده در سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵ خورشیدی ساخته شد. این شهر در شکست حصر آبادان نقش راهبردی داشته و به همین دلیل به دروازه شکست حصر آبادان معروف است. این شهر پس از جنگ مورد فراموشی قرار گرفت تا اینکه با توسعه فعالیتهای لنج‌ها و حضور گمرک در بندر بجز فعالیتهای صیادی، امکان ورود کالاهای ملوانی معروف به ته لنجی امکانپذیر شد.

منبع : کتاب پسرهای ننه عبدالله (خاطرات محمد علی نورانی و نویسنده سعید علامیان) / ویکی پدیا / خبرگزاری صدا و سیما

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش