شهید محمد رضا کدیور

https://s29.picofile.com/file/8465849334/%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF_%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF_%D8%B1%D8%B6%D8%A7_%DA%A9%D8%AF%DB%8C%D9%88%D8%B1.jpg

بسیجی‌ شهید محمد رضا کدیور فرزند حاج‌ مرتضی‌ در بیست و هفتم شهریور سال‌ 1340 در شهر فومن‌ به‌ دنیا آمد. پس‌ ازگذران‌ دوران‌ كودكی‌، وارد دبستان‌ دولتی‌ شهید رحمان‌ تیغ نورد فعلی شد و تا پایه سوم‌ ابتدایی‌ را در این‌ دبستان‌ گذراند. پس‌ از آن‌ وارد دبستان‌ ملی‌ نوردانش‌ گردید و دوره‌ ابتدایی‌ رادر آن‌ دبستان‌ به‌ پایان‌ برد. دوره‌ راهنمایی‌ را در مدرسه‌ توحید فعلی و دوره‌ متوسطه‌ را در دبیرستان‌ امیركبیر سابق‌ كه‌ بعد از شهادتش‌، به‌ نامش‌ تغییر نام‌ داد، طی‌ نمود.
این‌ شهید كه‌ در بین‌ دوستانش‌، به‌ «رضا» معروف‌ بود، در تحصیل‌ علم‌ ذوق‌ و استعداد فراوانی ‌داشت‌ و از همان‌ اوان‌ كودكی‌، آثار هوش‌ و صلابت‌ او نمایان‌ و در ردیف‌ شاگردان‌ ممتاز تلقی‌ می‌گردید. در فن‌ نقاشی‌ و خط‌نویسی‌ و تهیه‌ مناظر و نوشتن‌ مقالات،‌ دستی‌ داشت‌ و در مطالعه‌انواع‌ كتب‌، وقت‌ زیادی‌ صرف‌ می‌نمود.
در دوران‌ نوجوانی‌ به‌ دین‌ اسلام‌ و روحانیت،‌ علاقه‌ زیادی‌ نشان‌ می‌داد و ازسنین‌ ده ـ دوازده سالگی‌، به‌خواندن‌ قرآن و مداحی‌ اهل‌ بیت‌ علیهما السلام‌ می‌پرداخت‌. در بسیاری‌ از مجالس‌ وعظ‌ شركت می‌كرد و به‌ خواندن‌ مراثی‌ و اشعار مذهبی‌ نیز اقدام‌ می‌‌نمود.
در سالهای‌ انقلاب‌ و زمان‌ اوج‌گیری‌ آن‌، در تنویر افكار جوانان‌ این‌ شهر نقش‌ داشت‌ و همزمان‌ بابسیاری‌ از جوانان‌ انقلابی‌ متعهد دوره‌ خویش‌، به‌ فعالیت‌ انقلابی‌ و تبلیغاتی‌ می‌پرداخت‌ و به‌ همین‌خاطر، همواره‌ زیرنظر و چهره‌ی‌ او برای‌ مامورین‌ امنیتی‌ رژیم طاغوت‌، آشنا بود. در واقعه‌ چهارم‌ دی‌ سال‌ 1357 و جریان‌ تظاهرات‌ و مقابله‌ با مامورین‌ شهربانی‌ در این‌ تاریخ‌، نقش‌ موثری‌ داشت‌، تاجایی‌ كه‌ در این واقعه‌ كه‌ وی‌ موفق‌ به‌ فرار شده‌ بود، مدتی‌ را در منزل‌ شخصی حجت‌الاسلام حاج‌ میرعبدالعظیمی گذراند و پس‌ از یک هفته‌ به‌ فومن‌ بازگشت‌ و فعالیتش‌ را از سرگرفت‌.
با راه‌اندازی‌ «حزب‌ جمهوری‌ اسلامی‌» (تأسیس‌ اسفند 57) و گشایش‌ شعبه‌ای‌ از دفتر آن‌ در شهرفومن‌، به‌ عضویت‌ این‌ حزب‌ درآمد و به‌ فعالیت‌ در آن‌ مشغول‌ گردید. او در شناساندن‌ چهره‌های‌منافقین‌ و توده‌ای‌ نقش‌ موثر داشت‌. در سالهای‌ 60 ـ 59 مدتی‌ را در تهران‌ بسر برد و محافظت‌،حجت‌ الاسلام‌ و المسلمین‌ مصطفی‌ فومنی‌ حائری‌ ـ نماینده‌ وقت‌ مجلس‌ ـ را نیز بر عهده‌ داشت‌.
شهید كدیور در اوایل‌ سال‌ 1361 بود كه‌ از سوی‌ واحد بسیج‌ سپاه‌ فومن‌، داوطلبانه‌ به‌ جبهه‌ رفت‌ ودر آنجا، نقش‌ خود را بعنوان‌ رزمنده‌ای‌ متعهد به‌ معرض‌ بروض‌ گذاشت.‌ مدتی‌ را در سنگرهای‌مبارزه‌ با متجاوزین‌ عراقی‌ سپری‌ نمود، تا اینكه‌ در شب‌ دهم‌ اردیبهشت‌ ماه‌ همان‌ سال‌ در طراح خرمشهر در عملیات‌ پیروزمندانه‌ بیت‌ المقدس‌، بر اثر اصابت‌ تركش‌ خمپاره‌، سرخ‌گون‌ به‌ لقاءالله‌پیوست‌ و در نهایت‌، در گلزار شهدای‌ فومن‌ به‌ خاک باز پس‌ داده‌ شد.
این‌ شهید والامقام‌، علاوه‌ بر یادگیری‌ هنر «شهادت‌» به‌ هنر در «تئاتر» هم‌ می‌پرداخت‌ و از شهیدان‌ هنرمند این‌ خطه‌ نیز محسوب‌ می‌گردید. از سال‌ 1360 بود كه‌ فعالیت‌ هنری‌ خود را با بازی‌ در نمایش‌«مسلمانان‌ آنسوی‌ دیوار» نوشته‌ی‌ فاطمه‌ مشكینی‌ و كارگردانی‌ علی‌پورجانی‌ فومنی‌ آغاز كرد و در ارایه‌ی‌ نقش‌ «مدیر» در نمایش‌ مذكور، توجه‌ بسیاری‌ را به‌ خود جلب‌ نمود.
عشق‌ و علاقه‌ی‌ این‌ شهید نسبت‌ به‌ دین‌ اسلام‌، در فرازی‌ از وصیت نامه‌اش‌ به‌ خوبی‌ ترسیم‌ شده‌است‌. آنجا كه‌ می‌گوید: «خدایا اگر مرگ‌ من‌ خدمت‌ به‌ اسلام‌ است‌، مرا بمیران‌ و اگر حیاتم‌ به‌ نفع اسلام‌ است‌، مرا زنده‌ نگهدار».
در بخشی‌ از وصیت‌ نامه‌اش‌ می‌خوانیم‌: «اگر مرگ من خدمت به اسلام است مرا بمیران و اگر حیاتم به نفع اسلام است مرازنده نگهدار»
منبع: شهدا نیوز
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش

مطالب مشابه