نشر توسط:admin درباره : پرسش و پاسخ , اجتماعی , Views 9 تاریخ : یکشنبه 17 اسفند 1399 نظرات ()
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
لَا یَحِلُّ لَکَ النِّسَاءُ مِنْ بَعْدُ وَلَا أَنْ تَبَدَّلَ بِهِنَّ مِنْ أَزْوَاجٍ وَلَوْ أَعْجَبَکَ حُسْنُهُنَّ إِلَّا مَا مَلَکَتْ یَمِینُکَ ۗ وَکَانَ اللَّهُ عَلَىٰ کُلِّ شَیْءٍ رَقِیبًا
(ای رسول) بعد از این (زنان) دیگر نه عقد هیچ زن بر تو حلال است و نه مبدّل کردن این زنان به دیگر زن هر چند از حسنشان به شگفت آیی و بسیار در نظرت زیبا آیند مگر که کنیزی مالک شوی؛ و خدا بر هر چیز (و بر حدودش) مراقب و نگهبان است.
حلبی گوید: از امام صادق (ع) پرسیدم: معنای آیه «لَا یَحِلُّ لَکَ النِّسَاء مِن بَعْدُ چیست»؟ امام پاسخ دادند: «تنها نکاح زنانی که در آیه: حرام شده است بر شما، مادرانتان، و دختران، و خواهران، و عمّهها، و خالهها، و دختران برادر، و دختران خواهر شما، و مادرانی که شما را شیر دادهاند، و خواهران رضاعی شما، و مادران همسرانتان، و دختران همسرتان که در دامان شما پرورش یافتهاند از همسرانی که با آنها آمیزش جنسی داشتهاید و چنانچه با آنها آمیزش جنسی نداشتهاید، [دختران آنها]برای شما مانعی ندارد و [همچنین]همسرهای پسرانتان که از نسل شما هستند [ نه پسرخواندهها]و [نیز حرام است بر شما]جمع میان دو خواهر کنید مگر آنچه در گذشته واقع شده چراکه خداوند، آمرزنده و مهربان است. (نساء/۱۲۳) نام برده شدهاند بر شما حرام شده است».
پیامبراکرم (ص) از طرف برخی قبایل تحت فشار بود تا همسری از آنان بگیرد و آنان افتخار کنند که رسول خدا داماد آنهاست. پیامبر طبق مصالحی زنانی را به ازدواج خویش در آورد، امّا این آیه تداوم این کار را منع فرمود.
۱- در قرآن، احکام ثابت و متغیّر وجود دارد. «لا یَحِلُّ .. مِنْ بَعْدُ» آری، عنصر زمان، میتواند در اجرای احکام مؤثّر باشد.
۲- تعدّد همسر حتّی برای پیامبر محدودیّت دارد. «لا یَحِلُّ .. مِنْ بَعْدُ»
۳- خداوند مراقب کسانی است که به خاطر زیبایی زنی را جایگزین همسر اول خود مینمایند. «رَقِیباً»
۴- پیامبر موظف است حلال و حرام کار خود را از خداوند بگیرد. «لا یَحِلُّ لَکَ»
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
برچسب زده شده با : ازدواج با چه کسانی حرام است؟ , ازدواج , ازدواج کردن از نظر شرعی , با چه کسانی نمی توان ازدواج کرد , قرآن , قران , قران کریم , قرآن کریم ,